Harley-Davidson Motorcycles

HD.fo

Pil FORSIDE
Pil PRISER
Pil MODELLER
Pil NYE/BRUGTE HD
Pil RESERVEDELE
Pil HD UDLEJNING
Pil ARKIV
Pil LINKS

 

 

 

 

Harley Davidson - topbillede

Island rundt juli 2001 - Ove Ritter

Island rundt 2001

Island rundt 2001

Efter at MC folket på Færøerne (HDCDK) havde været værter for flere islandske og danske MC klubber heroppe, blev der ved et bikerpartyafholdt efteråret 2000 i Tórshavn, givet os alle en åben invitation til Island. Interessen for at deltage i en tur til Island var selvfølgelig stor, især denne aften imedens musikken rullede derudaf, og alle var i et festligt lag.

I løbet af foråret gik tankerne så på udformningen af denne tur. Skulle vi bare sende cyklerne til Reykjavík med skib og selv flyve derop. På den måde kunne vi spare ca. 1000 Km´skørsel, eller skulle vi sejle derop med cyklerne og tage den lange tur Island rundt. Diverse ”eksperter” blev kontaktet angående vejenes beskaffenhed deroppe. Nogle sagde at de var fine, andre at det let kunne gå hen og blive et rent mareridt, så forvirringen var stor, hvad skulle vi? I takt med at der skulle indbetales depositum til turen, begyndte folk traditionen tro at springe fra. Om det var usikkerheden om vej- og vejr forholdene deroppe, prisen for rejsen(t/r kun DKr.1900,- tak for det SmyrilLine) eller fordi at det var lige midt i sommerferien vides ikke. Små 14 dage før starten var der kun den hårde kærne tilbage på tilmeldingslisten (4 mand). Bjarki, Peter og undertegnede besluttede hurtigt at vi selvfølgelig kun kunne tage til Island på den rigtige måde, altså sejle derop med cyklerne og kører Island run.Vi skulle jo ud og ”køre på motorcykel” og IKKE på kyllingeferie med cyklerne på et tog eller fragtskib og/eller os selv i et fly, sådan.... Jesper som pt. Harleyløs(stakkels ham) havde besluttet at flyve derop nogle dage forinden, bla. for der at deltagei nogle fester, samt låne en cykel og støde til os andre senere.

Onsdag eftermiddag 4 JUL mødtes BjarkiJensen og undertegnede på kajen i Tórshavn. Bjarkivar nød til at tage sin gamle Triumph, da hans kommende HD projekt ikke var klar til turen. Der var bare lige den hage ved det, at han 2 døgn forinden havde været nødt til hovedrenovere motoren og smide nogle ny lejer i krumtappen + lidt diverse…..men det var jo kun småting, som på ingen måde kunne afholde os for de forestående oplevelser.

Peter Baernertskulle vi møde ombord på færgen Norrönasom kom til Tórshavn fra Bergen i Norge. Peter er Svensker, men bor i Abu Dubai nede i De Forenede Arabiske Emirater.

Men hvordan kommer man så fra Emiraterne til færgen i Bergen, når vi nu havde besluttet os for ikke at rejse med tog, fly, osv. ? Jo, man starter bare sin HD RoadKing op 3 uger før, og kører de 10.000 Km fra de varme lande op igennem Syrien og Tyrkiet til færgen i Norge, sådan….Peter tog dog undervejs et 3-dages pitstopi Malmø hos familien.

Efter en fin sejltur fra Færøerne ankom vi i det skønneste vejr til Seydisfjórdurpå Islands østkyst Torsdagmorgen 5 JUL. Heddinog 3 af gutterne fra MC Gamlingjastod på kajen og tog imod os med åbne arme. Efter at havesmidt ca. 50 Kg. toldfri ”overvægt” over i den ventende bil, gik turen på 300 Km. nordover til Islands næststørste by Akureyri.

De første 100 km. gik fint igennem den aller, allersmukkeste natur i højfjeldssol, med udsigt til de snedækkede bjergtoppe. Jeg må indrømme at vores fordomme mht. på kørsel på grusveje IKKE blev indfriet. Når man skal køre på grus, er det et sandt mareridt at kører med 40-50 Km/t, man oplever alle hullerne i vejen, især på en max. sænket HD med oppakning. Nej, opskriften er: 80-90 Km/t og så bare flyde derudaf. Herved svæver man over de værste ujævnheder og huller, og rammer ”kun” hvert 4 eller 5 hul. Styreegenskaberne er dog stærkt begrænsede, men det gør ikke noget, når man har 2 Km. sigt eller mere ud af vejen.

Det værste er de modkørende Islandske monstertrucks, med meterhøje dæk og monteret anhænger, de kører som sindssyge. Ved passage af dem, kan man mærke stenslagene, og de gør ondt, især i ens helt nye coustomlakering(skriver pengepung). Opskriften imod dette problem er blot at bevarer roen og, ”keepitcool mann” trække helt ud i modsatte kørebane, få øjenkontakt og forblive der, indtil man har tvunget dem ned i fart. Efter 60 Km. på grus og kilometerlangt vejarbejde med 5" rundstensskærv (DET er noget shit), var der så udsigt til de sidste 150 Km. på asfaltvej i høj sol med 15 graders varme.

Et af turens hovedmål var at deltage på det Islandske træf ”Landsmót2001” som arrangeres af MC klubben Sniglar. Det afholdes hvert år i den første weekend i JUL, og er åbent for alle MC´eruanset type eller årgang. Træffet kører fra Torsdagmidnat til Søndag eftermiddag med ca. 350 deltagere. Det var planen at kører dertil direkte fra færgen Torsdag, kun med ophold på et WildWildriver rafting sted om eftermiddagen. Vi var desværre nød til at aflyse dette, da udkørslen fra færgen tog en krig.

Da vi ankom til Heddin´shelt nybyggede hus i Akureyri, blev vi tilbudt at overnatte der, ja tak var ordene. Heddinog gutterne SKULLE videre til træffet samme dag. Efter sejlturen og dagens køretur var det skønt at svømme rundt i hans KÆMPE spabad. På Island betaler man fast 300 Dkr. om måneden for varmt vand ad libitum, så her var ingen skrupler med at svine med det varme vand.

Fredag morgen 6 JUL snakkede vi om at tage ud på en sejltur, for at se på blåhvaler og spækhuggere. En gammel gut på havnen fortalte os, at det bedste var at vente til senere på dagen. Det havde vi desværre ikke tid til, så i stedet for ”hval sejltur” var der afgang til træffet. 150 Km med de fleste i stor regn, øv. Detgamle tricksmed først at tage regntøj på, efter at alt læderet (og soveposen) er blevet gennemblødt, fulgte vi selvfølgelig til punkt og prikke. Det er nok kun en byge, gu er det ej dummi….. Rigtige bikerebliver som bekendt ikke våde, de bliver total gennemblødte.

Vi var meget spændte på træffet, som vi ankom til kl15.00 i tørvejr og høj sol. Jesper (vores 4 mand) tog imod os den smule han kunne, da han var træt meget træt, han havde nemlig ”glemt” at sove den nat. Det var lykkedes Jesper ”grounde” 2 lånte cykler i løbet af 5 dage, surt show, men rygterne vil at det ikke var hans skyld. Det viste sig at være et noget anderledes træf i forhold til dem vi kender, dette er absolut positivt ment. Det at der over-hovedet ikke bliver mørkt på noget tidspunkt, gør at man har svært ved at komme på køjen eller stå op til ”normal” tid. At det første band så først går onstage Kl. 01.30, gør at det indre ur kommer ud af trit. Nå, men lidt om træffet: Virkelig god mad (hummerfiskesuppe á la Heddinog barbecue as youplease) serveres selvfølgelig døgnet rundt. Utrolig flinke og imødekommende mennesker, som fester helt igennem så længe der er fest (og det er der jo hele tiden) og sover så først når/hvis de er trætte.

Masser af træfgames og underholdning midt ude i den storslåede og flotte Islandske natur.

Virkelig fede bikerbands, hvor den Islandske sanglærke Björgskulle jamme med, men hun var desværre forhindret. I stedet gik så hendes damesuppleant og store Gunnifra HvítabirnirMC på som gæstesangere, dette så taget var ved at lette, en kanon oplevelse for os 350 personer som ivrigt gyngede med. Der var ikke planlagt nogen fælleskøretur Lørdag, men det gjorde vi så for dem, i stil med det vi kender fra HDCDK. Gæt hvem som fik flest Km. pokalen ?. Yes… vores Peter med 10.700 Km på klokken, det blev der luret lidt over. Godt at han havde diverse kørertilladelser klistret i forruden af sin RoadKing som bevis. Min gode ven Marlboro-Ejnarkørte træftaxa på hans flotte PAN/FAT-BOY fra træfstart til slut, han burde have haft flest Km. på træffet pokalen.

Island rundt 2001

Søndag 8 JUL var der afgang fra træffet i Húnavertil Reykjavíksom ligger i den sydvestlige del af landet. 300 meget trætte Km med masser af regn og kaffe/suppe pitstopundervejs. Vi fandt let den lejlighed som vi havde lånt af Dagrúnfra MC Gamlingja. Det var planen at vi skulle ud og bade i den blå lagunes varme vande og opleve ”Reykjavíkby night” men ak nej, tøjvask, deliverypizza samt fødderne på bordet var hvad vi orkede den aften.

Mandag 9 JUL kom Dagrúntil lejligheden og serverede den store morgenbuffet, hun kørte derefter Jesper til DK-flyet. Vi 3 andre pakkede cyklerne og tog på shoppeturrundt i Reykjavík. Jeg havde forinden aftalt at besøge min gode ven Sigurðursom driver den lokale HD-shop dér. Han kunne med glæde fremvise os 3 sprit nye police-HDsom han skulle overlevere til vennerne følgende Lørdag. HD havde atter vundet udbuddet over Kawaefter 8 års japansk overherredømme i denne del af policeverdenen.

Mange af Harleyerne(ca. 80 stk. i alt) som kører på Island, er gamle policespecialsom bliver solgt. Vi blev straks inviteret til HOG chapter-Reykjavík´sførste store træf samme lørdag, men takkede nej, da vi havde en aftale med en færge forinden. Sigurðurkunne bla. berette at de får besøg af 80 HOG folk fra Telemarken til Juli2002, så hvis nogle har lyst til at tage øen rundt med dem, er her en mulighed for selskab.

Når man er på den SV del af Island er °der især 3 ting som man SKAL se. Det er Gullfossvandfaldene, Geyser´s100 varmekilder som sprutter langt op i luften, det passer, av, og Tingvallaliðsom er et gammelt tingsted, hvor man bla. henrettede folk før i tiden.

Disse naturflotte steder blev selvfølgelig besøgt og beundret med stor interesse. Midt i denne skønne store naturoplevelse begyndte Bjarki´sgamle årg. 66 Triumph at brokkesig. Så langt ude ”in themiddel ofno-where” var det tid til lidt opgaver. Foruden hoved-renovering, nye krumtaps lejer, pakninger, plejlstænger mv. havde han et par dage inden starten også købt og monteret to nye fine tændspoler. Det var selvfølgelig en af de nye spoler som var stået af (de gamle, som er OK lå fint på filebænken derhjemme). Nå men, med lidt opfindsomhed og snilde kunne han hoste videre på én cyl.

Nu skal man jo aldrig forsøge at finde et sted at sove før efter kl. 22.00 (det kunne jo være, at der var plads hvis man ankom tidligt). I byen Selfossfortalte et lille skilt på døren til campingfatters kontor, at her var lukket for i dag. En venlig mand fortalte os så, at der lå et fint men dyrt hotel nede i byen. Peter (ham fra de varme lande) fik efter lang tids snakken, pruttet prisen ned på en fin suite på dette 4 stjernede hotel med 3 stk. dobbeltsenge, minibar, roomservice og hele balladen, ned til en dansk tusse i alt. Det må siges at være OK, priserne generelt taget i betragtning (de er cirka på samme høje niveau som i Norge).

Tirsdag 10 JUL kl. meget tidlig morgen. Af sted til den lokale ”bil dillen” efter stumper til Bjarki´sTriumph. Cyklen blev atter splittet ad, lige uden foran det fine hotels hovedindgang. Eetstk. indkøbt spole model Skoda, blev smidt på med tape (man køber jo ikke to når den anden nye spole ”stadig” er OK…., forretningen havde vist kun een). Stor sejr.… yesyes.

Kick, kick, hvad i hede hule ……vild panik, stadig kun tænding på én cyl. Tænke tænke, i med et par nye propper, puuhhaaa, skidtet kører igen på alle 2 cyl. Nu skulle Bjarkiatter ud og ”køre på motorcykel”.

Denne dag var det store køredag. Vi skulle små 500 Km. ad syd ruten vestover forbi indlandsisen kaldet Vatnajökull. Naturens storhed som man oplever her er svær at beskrive, den SKAL simpelthen opleves. En klog detalje her, er at tanke HVER gang man har muligheden, ellers er der kontant betaling i form af tør tank. Langt, langt, langt ude i naturen, hvor man virkelig kan føle sig lille og overladt til naturens stærke kræfter, tager vi et pitstopog brænder noget god tobak af. Jeg ved ikke rigtig hvad som får mig til klatreop af en skrænt, jeg gør det i hvert fald. 100 m oppe møder der mig et syn jeg sent vil glemme. Helt uforberedt står jeg pludselig og ser ud over havet på min ene side og kolossale ismasser i åbent vand på den anden side af skrænten. Jeg kalder ivrigt på Peter og Bjarkisom ikke tror på den, men alligevel klatrer op. Jeg er sikker på at hvis vi havde stået der et par timer, kunne vi muligvis have set en isbjørn. De gæster Island på drivende flager, hvorefter de svømmer retur til Grønland når sulten melder sig.

Et kik ud i den store uendelige natur, som strækker sig 100vis af kilometer derudaf.

Sent eftermiddag ankommer vi til byen Höfn, hvor vi booker os ind på et middelmådigt vandrerhjem, i øvrigt til samme pris som på det 4 stjernede hotel aftenen før. Her er det de frie markedskræfter som råder, vi gad for i øvrigt ikke slå teltene op, dog fik vi udsigt over havnen. Peter spørger over aftensmaden på en rigtig god restaurant, hvor det er muligt at se på byens eksoticdanser´s, men uden resultat, her er bare natur, natur og atter skøn storslået natur.

Onsdag 11 JUL skulle vi så køre den sidste etape inden færgen. På Peter´sGPS´erså afstanden til færgen ikke ud som det store problem, vi havde tilsyneladende masser af tid.

Men taxa - Ejnar fra træffet havde forinden heldigvis fortalt os, at den sidste 1/3 del af ruten sydøst fra Reykjavíktil færgen er værre og tager længere tid end den foregående 2/3. Det havde han da også helt gradersvarme med regnbyger og stærk skiftende vind over bjergene,°ret i. I 2 mestad jord/grusveje kom vi til godt Egilsstaðirsent på eftermiddagen, næsten da.

Bjarkitrak cyklen de sidste 500 meter til byskiltet, hvorefter han blev ”refuelet” af Peter. En gammel Trumf som bliver pisket, bruger mere fuelend fin beregningerne viser, især da den nu atter kun kører på 1 cyl. (den anden nye tændspoleer røget, ingen Skoda spare-parts….øv). Nu havde vi overnattet i alt fra telt til fint hotel, vi manglede kun at prøve overnatning på en bondegård. Det lykkedes os næsten denne sidste nat. Der var dog ikke nogen dyr på gården, men gårdfatter- og mutter havde til gengæld nogle meget kønne døtre, det var da også OK. På denne vores sidste aften på Island, ville vi æde helt i bund på Nielsens steakhouse. Vi parkerede vores mudder- og jord tilsølede cykler lige udenfor restaurantens hoveddør til folks store undren, imedens 3 oplevelsesrige bikerefik så hatten passede indenfor.

Den sidste dag på Island 12 JUL var der så kun at pakke cyklerne, og køre de sidste 35 Km over bjerget fra Egilsstaðirtil færgen i Seydisfjórdur. Den skulle sejle kl. 11.30, med ankomst til Tórshavn 13 JUL kl. 06.00 og det gjorde den…

Jeg kan på kraftigste anbefale andre at tage denne meget flotte og spændende tur Icelandrundt. Der er som sagt ikke nogen problemer med at kører ad de store veje deroppe, som stadig bliver forbedret. Indenfor få år vi det være muligt at kører øen rundt ad ringvejen, de fleste km på asfalt. Vi klokkede 1750 Km på én uge uden problemer, heraf ca. de 250 Km. på grus mv.Priserne på Island er som i Norge (dyrt). Alle de mennesker vi rendte ind var flinke og rare, de fleste taler Engelsk. Vejret er normalt fint deroppe på denne årstid. Det kan dog være meget omskifteligt henset til vindretningen og på hvilken side af bjergene man befinder sig på. Er der regn på den side man er på, kører man blot over på den anden side, hvor solen så skinner. Er der nogen af jer derude som kunne tænke sig til en tur derop, er jeg klar til at give gode råd og mine kontakter (rabatter) deroppe videre, hvis der skulle være behov for det. Fra DK får man automatisk et 2½ døgns pitstoppå Færøerne undervejs, i skal selvfølgelig være velkomne på Færøerne på den ene eller anden måde.

Sluttelig vil vi meget gerne takke især Dagrúnog alle fra MC Gamlingja, samt svendene fra HvítabirnirMC for: invitationen, udførelsen af diverse praktiske ting og sager samt hyggeligt samvær, på en kanon god og oplevelsesrig tur.

Hvis nogle skulle have lyst til at arrangerer en fælles HDCDK / solo -turfra Danmark til Island og eller Færøerne, for at opleve disse smukke steder (skal kraftigt anbefales), kan mere info hentes på:

www.tourist.is
www.tourist.fo
www.sniglar.is/english
www.smyril-line.fo