"Bikara-treffið" á Skála 09. juli 2005

 

 

Det lyder da helt vildt… Bikertræf á Skála… kan man det…..JA, selvfølgelig kan man det. Den 09-10 Juli 2005 blev et nyt positivt træf-kapitel, på bedste vis, indskrevet i den spæde Færøske MC-historie.

Der har i de seneste år, været udtrykt et STORT ønske fra flere medlemmer af bla. FO-MC, om at arrangere et rigtigt MC træf på Færøerne, endda meget gerne med udenlandsk deltagelse. Dette særdeles gode installativ.. til et af de det første ”biker” træf på Færøerne, blev udført ved at koble sig på det eksisterende Fjarðastevnuni.

Herved kunne træfarrangørerne spare på egne ressourcer, og undgå at i værste fald komme til at stå med en økonomisk øretæve, som det er set mange gange før.

Der skal ikke så meget til for at folk udebliver for arrangementer eller træf som disse. Dårligt vejr, pludselige opståede hændelser i form af ulykke eller dødsfald, mangelfuld annoncering eller andre udefrakommende påvirkninger, kan få selv det bedst planlagte træf til at gå i ”røde tal på bundlinien”. Derfor bør man nok indledningsvis lægge sig i slipvinden på stevner, festivaller og andre aktiviteter, indtil en egentlig Færøsk MC-træf kultur, forhåbentlig snart, kan komme til stå på egne ben. Dette især nu, hvor Færøerne for alvor er kommet på festival landkortet, med mange gode, store og flotte festivaler på plakaten, i den forestående skønne (vi har den stadig til gode) Færøske sommer…. 

Det kunne være at vi på et tidligt tidspunkt, officielt skulle koble os på et eller to kommende 2006 stevner eller festivls, for der at lave et ”bikertræf” som folk i god tid forinden kan planlægge på?

Om Fjarðastevnuni var et egentligt bikertræf eller ej, kan måske diskuteres. Hvis JA, så var der desværre ikke mange herboende bikere, som formåede at trodse sommervarmen, og telte den i Skála. En hel del nær boende MCér var selvfølgelig på ”gå-ben” og i campingvogn mv. troppet op, for at deltage i og støtte træffet. Man er vel heller ikke biker, bare fordi man køber en gammel udslidt MC, smider slipset og forsøger at se sej ud…. At være biker er en livsstil man lever for og ikke andet. Bikere ”world wide” har kun eet major problem, og det er den ulige kamp i civilbefolkningen, i mod uvidenhed og fordomme. Det er samtidig heller ikke det man køre på, laver på jobbet, eller trosretning som tæller, men samværet, så er det sagt.

 

I det skønneste sommervejr, med forhåbningerne udenpå vesten, solen i øjnene og cyklen i ”crusemode” kørte vi en lille flok fra Strond i Tórshavn via kaffestop og kørsel med kræftsyge børn i Gjogv, direkte.. til Skála. Hovedparten (Ca. 40 MC) kørte fra Shell i havn direkte til Skála, med opsamling af flere MC undervejs. Da vi landede i Skála ved 18.00 tiden, stod fælleskøreturen, klar til start dér.

Jeg må indrømme at det rykkede lidt i den ”gamle” da jeg kørte op ad bakken i mod idrætshallen i Skál, forbi ”tentcampen” med de allerede opstillede telte, og, YES en stor flok MC opstillet i et MEGA hajbur, klar til afgang for fælleskøreturen. Et noget overvældende syn, at se så mange MC klar til start. Jeg nåede lige at råbe: Hej og god tur, til Jón Olsen som er ankermand for træffet og road captain for fællesturen, som skulle ud på den skønne tur i og omkring Funning. Da Jón og Co. Havde fået smidt remmen op på den store skive, og var brummet af sted (FED lyd når anslået 70 MC lægger fra land) var det tid, til at sige god dag i campen og få hytten monteret i en fart. Slår man ikke pløkkerne i med det samme, kan det være at man glemmer det senere på aftenen…

 

                                                                                                      ….

 

 

Der var en del folk i campen, som havde kørt fra Havn, slået teltet op, og foretrak at nyde denne skønne sommeraften i campen, i stedet for at køre tilbage, på en, så vidt jeg har hørt, god fælles tur. Det var lidt skuffende kun at se 12 opslåede telte, men hvad gør det? det var meget hyggeligt at få en god MC-sludder med teltnaboerne, en tår til halsen, og ikke mindst – at nyde den tiltagende duft af optændt girll, samt fornemme forventningens glæde til aftenens stevnu.

                                                         

På slaget 19.30 var det tid til at begive sig til mulje området, hvor vi blev modtaget af reserverede bænke til os, (inde eller ude efter smag) samt muligheden for at købe en flot ”gør det selv grilpakke” til en rimelig pris, alt efter smag, pengepungens og maven størrelse. Vi fandt hurtig vej til de mange opstillede grill´s, fik tilberedt vores goodies, og indtog atter vores pladser, spændte på aftenens videre forløb.

Efter at have slået maver, nydt stemningen, lidt god vino mv. underholdt Ronnie og Sámal med viser og vi stemte alle i med fællessang. Det siges at 700 personer bare spiste op, efter at flere bøffer var blevet leveret i en fart, fik vi så hatten passede, også 2 gang… Meget hyggeligt bare at sidde udendørs og nyde sommer livet.

Efter dette gik Toppe ”On stage” og leverede den forventede vare, i form af et godt ”tale højt og længe show”. På et tidspunkt lige inden midnat, da solen havde mistet sit overtag, sad min bordnabo og frøs lidt. Dog kun indtil Per ”En hardcore Nimbus biker fra Havn” på en venlig og gemytlig måde fortalte os, at denne temperatur da ikke var noget: På primustræffet – som afholdes i februar måned ved Vel Munten i Norge - kommer temperaturen let ned på UNDER minus 25 grader… Har du været på primustræffet Per? Tja.. Ja,, 12 gange har jeg været der, og jeg skal derop igen… så var det lige pludselig ikke køligt i Skála mere….

Efter midnats fyrværkeriet (flot flot), var det ved ét tiden, ved at være tid til at begive sig op i idrætshallen, hvor Country bólkinum spillede op til dans for 500 folk, som bare trykkede af, som man nu gør til den slags tiltag.

Søndag morgen, blev dem som ønskede det forplejet med morgenkaffe og rundstykker, inden hjemturen.

 

Jeg tror, at jeg på ALLE deltagernes vegne kan sige, STOR tak for nu – godt gået gutter, og at dette var et vel tilrettelagt bikertræf, hvor i havde lagt hjernerne i blød, og smøget ærmerne op, for at give os alle en god oplevelse med hygge og godt samvær. Vi følte os alle hjemme, og en udstrakt velvilje til at imødekomme specielle ønsker og behov. Det eneste minus vi kan sætte, ikke på arrangørerne, men på et par nørder, som ikke var voksne nok til at respektere almindelig menneskelig hensyntagen, ved naivt at tro at dette var Roskilde festivalen, hvor folk ikke skal køre hjem, men her, gerne vil have et par timers søvn og ikke ønsker at blive holdt vågne eller fotograferet i teltet, af en Neandentahler-fest.

 

STOR tak til Jón og Co, på gensyn i Skála-2009,  Rider….